Folk om "stenåldern"

Det är tur att folk har så mycket, och dessutom nyanserad, kunskap om människan under perioden kallad "stenåldern".

Till exempel:


"Jag vill också kunna hoppa runt naken i skogen och spela panflöjt, men det fungerar inte så!"
(En bekants argument mot "primitivisttjafs")

"..ska vi flytta till grottor i skogen och börja slå ihjäl varandra med träpåkar också?"
(Djurens Rätts kommentar till det faktum att människan har jagat sedan stenåldern)


Eller varför inte ta upp Fråga Olles förklaring till hur det första jobbet, prostituerad/hora/glädjeflicka(huh?), kunde ha uppkommit:
Då var det tydligen som så att om grottman A inte hade lyckats fälla något byte under jakten så kunde han hälsa på grottman B, i grotten bredvid, som hade lyckats fälla ett byte under jakten. Dit skulle han då släpa sin grottkvinna under armen och låta grottman B (som ska ha varit utan kvinna) ha sex med henne mot att grottman A fick smaka på köttet som grottman B hade.Det här visste ni förstås redan, då ni med alla säkerhet stött på liknande kommentarer och berättelser, men det är alltid lika roande.


/Mikaela


Kommentarer
Postat av: Emma

Jag förstår inte riktigt vad det är ni vill uppnå? Att själva leva utanför civilisationen eller att alla ska göra det?Hur gör man då t ex sjukvård eftersom det kräver en civilisation, om man blir allvarligt sjuk eller skadad, åker man till sjukhus eller försöker fixa det så gott det går och tar risken att dö?Det är inte menat som ett påhopp :) är bara genuint nyfiken på tankesättet.

2009-11-26 @ 13:03:01
URL: http://emmamacita.blogspot.com
Postat av: Mikaela

Det slutgiltiga målet är väl "upphörandet" av civilisationen, men det finns många vägar dit, och de flesta väljer väldigt olika, men alla behövs ju. Den här bloggen är väl främst till för att diskutera, informera och inspirera. Sen gör vi ju annat utanför bloggen också.Innan civilisationen, och alla nutida urfolk, har vi ju också en slags "sjukvård", och besitter dessutom så otroligt mycket mer kunskap om det än vad vi gör idag, och på fler plan än vad vi gör. Dessutom kan man ju räkna bort alla nya sjukdomar, såsom cancer, alzheimer, diabetes, MS osv. Och ibland är det helt enkelt så att man dör, men det är faktiskt också naturligt. :) Det är i vår linjära livssyn döden blir så fruktansvärd och overklig, har man en cirkulär livssyn som stämmer överens med hur allt i naturen också fungerar, blir döden någonting helt annat. Och inte nödvändigtvis ett aboslut slut.

2009-11-29 @ 11:29:20
Postat av: Emma

Intressant, jag börjar förstå tänket (eftersom det är mest info för folk som redan är insatta så förstod jag inte riktigt)Kommer du själv att ta steget utanför civilisationen? Vad är ditt optimala sätt att leva om man säger? Hur går det med gården förresten? :)

2009-12-01 @ 10:39:35
URL: http://emmamacita.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0