Utdrag - The big black book of recovery

Du är inte fri.
Du är ett domesticerat djur, tränad till att inte lita på dig själv, inte lita på din passion, lärd att kontrollera dina livserfarenheter. Du har blivit lurad att acceptera förudmjukelsen att jobba för lön som en ofrånkomlig verklighet. Lärd att se saker som personliga resurser som ska användas, samtidigt som du mäter ditt livs värde med produktion och konsumtion.
Du har blivit tränad att förvänta dig besvikelse och lidande, att se det som normalt. Du har blivit hjärntvättad till att acceptera ledan i civilisationens överlevnad istället för de enkla kraven ett naturligt liv har.
Du är inte fri.
Du måste bryta samhällets krav, de kontrollerar dig, så att det blir en roll du kan spela för att överleva mitt i civilisationen, samtidigt som du underminerar den så fort du får en chans.
Förudmjukelsen att följa någon annans regler, att sälja ditt liv per timme för att köpa överlevnad, att se dina ockupperade begär förvandlas till digitala bilder för att sälja dina prylar, det borde fylla dig med vrede. Försök att utforska till vilken grad du kan leva fritt utan att isolera dig så kommer vreden att växa.
Utforska utanför de här riktlinjerna, reglerna, så kommer du automatiskt att exponera civilisationens naturliga motsättningar mot friheten den påstår sig försvara.
Våga förstöra vad som än förstör din passion.
Våga bli en individ.
Våga vara riktigt fri.

-Hämtat från The big black book of recovery

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0