Det gäller att akta sig

Jag den senaste tiden stött på den här företeelsen att man måste vara så jävla hardfuckingcore som det bara går för att ha minsta lilla möjlighet att rättfärdiga sin sak. Min mor frågade mig förra veckan varför det var "miljövänligare" att inte äta kött, och jag förklarade. Hon berättade då om nån nisse på tv som inte åt kött av miljöskäl, och sen tillade hon hatfullt och stöddigt att han "säkert åker flyg" till sina konserter, vilket självklart gjorde honom till en fruktansvärd hycklare och en värre människa än om han hade ägt både vattenfall och mcdonalds, öppet hatat homosexuella, flått minkar levande och våldtagit barn, så länge han hade gjort det fullt ut. Och det är ju så det är. Är man primitivist och använder dator, äter en punschrulle eller kör bil, nej då jävlar! Då behöver ingen lyssna på ett ord av det du säger, du är hycklarnas hycklare och du skulle lika gärna kunna spikas upp på ett kors och spottas på. Det är en intressant mentalitet. Den fungerar väldigt hämmande och underminerar allt vad agerande är. Den säger att det är värre att göra lite, än att göra ingenting alls. Den fungerar som ursäkt att själv sitta på arslet och passivt mörda och att fördöma alla som försöker att inte göra det. Men det verkar vara en spontan reaktion hos de flesta. Att sätta upp princip efter princip tills någon är så omöjlig att uppfylla, att man "slipper" alltihop. Det finns viktigare saker att göra.
 

Finns det ett naturligt tankesätt bakom eller är det bara ännu ett västvärldsfenomen?

/Mikaela

Borta!

http://www.pts.se/sv/Radio/Sandarkartan/

Så passande.

Uppstartsmöte för stadsodling i Göteborg

Från Mykkorhiza Göteborgs hemsida:

Lördagen 23/1 är det dags för uppstartsmöte! Vi har bestämt oss för att ha mötet på den ödetomt som kommer vara vår utgångspunkt för odlingsprojektet 2010. Mötet kommer att hållas utomhus (Vi ska försöka fixa nått slags regn-/snöskydd om det skulle behövas), så klä er efter vädret . Jag och Gustav kommer ta med hemmaodlad vegansk mat av något slag som vi förhoppningsvis kommer kunna värma på plats. Vi hoppas att det ska räcka åt alla. Säg gärna till om ni tänker komma så att vi kan beräkna hur mycket mat som behövs. Förutom kläder kan ni ta med penna och papper, något att sitta på och en massa idéer och tankar om vad ni har för mål med projektet och så vidare. Vi vill understryka att ni inte behöver kunna något om vare sig grönsaksodling eller politik för att få komma. Syftet med projektet är att lära upp och nå ut till så många som möjligt.

Vi ses kl 11 vid Älvsborgsbrons norra brofäste (Hisingesidan av den stora blåa bron). Mötet får pågå så länge det vill. Om ni inte vet hur ni ska ta er dit kan ni höra av er. Vi kommer ta oss med kollektivtrafik dit från centralstationen på morgonen någon gång.

/Selim
Möte för civilisationskritiker i Göteborg i helgen


Andra mötet för civilisationskritiker i Göteborgstrakten äger rum lördagen den 16:e januari och kommer att behandla kommande projekt under 2010. Förhoppningsvis så kan vi också gå in mer i praktiken på vad vi kan göra för att bygga en rörelse kring de idéer som vi har gemensamt. Anmäl dig genom att maila till: civkritmote(a)hushmail.com

Borde vi verkligen finnas?

Mitt liv är smärta.
Och i hela mitt har jag orsakat andra smärta. 
Sen undrar jag vad din ursäkt är.

Vad är min ursäkt?


RSS 2.0